نمای شیشه ای اسپایدر
نامگذاری نمای اسپایدر به این دلیل است که در این سبک نما از یراق آلاتی برای اتصال شیشه به سازه ساختمان استفاده میشود که شباهت زیادی به عنکبوت دارد، در همین راستا به این نوع از نمای شیشهای نمای اسپایدر میگویند.
اسپایدر یکی از زیباترین نماهای مدرن را به وجود میآورد، چون که در این نمای شیشهای قطعات و اجزای تشکیل دهنده کمترین مانع را در پیوستگی دید به بیرون و داخل ایجاد میکند، در نمای اسپایدر شیشه با اتصالات نقطهای به سازه ساختمان متصل شده و هیچگونه سازه اضافی در آن دیده نمی شود، بیشترین استفاده از نمای اسپایدر در ساختمانهای اداری و تجاری می باشد.
از جمله ویژگی بارز نمای شیشهای اسپایدر میتوان به " انعطافپذیری بالای سازه " در آن اشاره کرد.
* در نمای اسپایدر، شیشهها به صورت شبکهای در یک راستا نصب میشوند.
* در اجرای نمای اسپایدر اولین مسئلهای که اهمیت دارد، چگونگی اتصال شیشه به نمای ساختمان است.
* برای اجرای این نما ابتدا باید محاسبات لازم توسط مهندس محاسب نقشهبردار، صورت گیرد و سپس با توجه به کلیه عوامل همچون زلزله، بار مرده، نشست ساختمان وقسمت های بازشو بهترین نوع سازه شیشهای اسپایدر را برای ساختمان انتخاب میکنند.
انواع نمای شیشهای اسپایدر
نمای شیشه اسپایدر در چند روش اجرا میشود که هر مدل از آن کاربری و شرایط مخصوص به خود را دارد، البته هر یک مزایا و معایب خود را دارند، چند مدل از نماهای شیشهای اسپایدر به شرح زیر است:
اسپایدر با سازه لوله یا قوطی
اسپایدر سازه فین گلس و معلق
اسپایدر سازه کابلی
اسپایدر سازه خرپا
اسپیس فریم
نمای اسپایدر شاسی لوله و قوطی
نمای اسپایدر لولهای از رایج ترین نوع نمای شیشهای اسپایدر است، در این روش از لولهها یا قوطیهایی که بیشتر از جنس استیل میباشند به عنوان سیستم نگهدارندهی نمای اسپایدر استفاده میشود.
در اجرای نمای اسپایدر به روش لولهای، لولهها نقش نگهدارنده را دارند که بارهای وارده همچون ضربه، باد، زلزله و … را به سازه و زمین منتقل میکنند.
ابعاد لولههای به کار برده شده در نمای اسپایدر ارتباط مستقیمی با موارد زیر دارند:
ضخامت و وزن شیشه
محل پروژه
مدولبندی شیشهها
اسکلت سازه
اغلب برای زیبایی نما، با توجه به اینکه یراقهای به کار گرفته شده در نماهای اسپایدر از جنس " استیل " هستند، جنس لولهها را نیز استیل در نظر میگیریم، از دیگر ویژگیهای این نما میتوان به سرعت اجرای بالا و هزینه کمتر آن اشاره نمود.
نمای اسپایدر را میتوان در دهانههایی تا حداکثر 10 متر اجرا کرد، این نوع از نماها را میتوان در ساختمانهای مسکونی، اداری وتجاری مشاهده نمود.
نکته : اجرای نمای اسپایدر لولهای را پس از اتمام کفسازی شروع می کنند، در ابتدا لولهها یا قوطیهای که عموما از جنس استیل و آهن هستند به کف و سقف بنا توسط پیچ یا جوش متصل می شوند، سپس سازههای اتصالدهنده به سازهی اصلی بنا متصل میشوند و درنهایت برای نگهداری شیشهها، یراق آلات را به اتصالات پشتیبان مهار می کنند.
نکتهی مهم در اجرای نما اسپایدر این است که در محل اتصال شیشه با یراقآلات باید فاصلهی ( 1 یا 2) سانتیمتری در نظر گرفت، حال فاصله بین را با استفاده از چسبهای سیلیکونی مخصوص و یا نوار لاستیکی پر میکنند، که با این کار از فشارهای وارد بر شیشه مانند نشست ساختمان، ورزش باد، انقباض و انبساط جلوگیری میکنند و مانع ارتباط مستقیم شیشه ها با یکدیگر میشوند.
نمای اسپایدر سیستم فین گلس
در این روش بجای استفاده از لوله از پایههای شیشه ای استفاده می شود، در واقع از اصلیترین ویژگیهای روش فین گلس در نماهای اسپایدر نبود شاسی فلزی و ظاهر یکپارچه شیشهها است، هدف استفاده از این نما استفاده ی بهینه از نور طبیعی و زیبایی می باشد.
در دیتیل اجرایی این نوع نمای شیشهای بالهها (فین) نقش مهمی دارند، در واقع شیشه علاوه بر نقش نمای ساختمان، نقش سازه را نیز در ساختمان ایجاد میکند.
در واقع این فینها به صورت عمودی پنلهای شیشهها را به هم متصل میکنند، نحوهی اتصال این فین ها با شیشه ها به صورت نقطهای است.
شیشههای استفاده شده در نمای اسپایدر فین گلس، از نوع لمینت سکوریت دو یا سهلایه می باشند، این شیشهها با توجه به نوع سازهی ساختمان میتوانند به صورت چند تکه نصب شوند
باید توجه داشت که معمولا ارتفاع قالبهای شیشهای و ستون ها ۶ متر است و در سازههایی که ارتفاع آنها از ۶ متر تجاوز می کند، در محل اتصال دو پنل شیشه از سازههای نقطهای استفاده می شود تا شیشه را به صورت یکپارچه نشان دهد، البته این نیز توسط مهندسان نقشهبردارو محاسب با استفاده از فشارهای وارده بر شیشه اندازهگیری شده و پس ازآن اجرا میشود، در واقع انتقال بار این نوع از نماهای اسپایدر به صورت عمودی می باشد.
نوع اتصالات نگهدارنده در نماهای اسپایدر فین گلس بیشتر از جنس فولاد ضدزنگ یا استیل است که از انواع آن میتوان به اسپایدر، روتیل، کانکتور و بستهای فین اشاره کرد، این بستها باید به طور کامل عایقبندی و آببندی شوند، بعد به شیشههای فین گلس متصل میشوند.
در نما اسپایدر فین گلس ، شیشهها نقش سازهی نگهدارنده و نقش نمای شیشهای را دارند، و همچنین به نمای فین گلس نمای شفاف گفته میشود.
نمای اسپایدر سیستم کابلی
در این روش دیگر از لوله یا تیغههای شیشهای (فین) استفاده نمی شود و این سازهها جای خود را به کابلهایی با استحکام و مقاومت بالا دادهاند، در محل تقاطع این کابلها از گیرههای قوی استیل استفاده شده که این کابلها را ثابت در جای خود نگه میدارند، این کابلها توسط جکهای هیدرولیکی تحت کشش قرار میگیرند.
این روش از نمای اسپایدر زیبایی منحصر به فردی هم دارد. سازههای کابلی به صورت تور، کراس یا خرپا، وزن بار وارده را تحمل کرده و به سازه اصلی منتقل می کنند.
محاسبه این سازه پیچیده است و نیاز به زیرسازی خیلی قوی دارد .
این روش جزو نماهایی است که هم به صورت تخت و هم به صورت کرو (منحنی) قابلیت اجرایی دارد
در این نوع از نمای اسپایدر از کابلهای تحت فشار استفاده میشود که وظیفه سازهی پشتیبان را دارند و از استقامت بالایی برخوردار هستند.
نمای اسپایدری کابلی زیبایی بالایی دارد، چون سازهی نگهدارنده در این نوع دیگر لوله یا خرپا نیست، بلکه تنها سازهی پشتیبان در این نوع نما کابلهای قدرتمند هستند و عموما در سازههای پشتیبان در نمای کابلی، ازسیم کابل، مفتول و متریال کششی استفاده میشود.
نمای اسپایدر به روش سازه خرپا
نمای اسپایدر سیستم خرپا فولادی از جمله سازههای پرکاربرد در نماهای شیشهای است، همچنین باید در نظر داشت که این نوع از نمای اسپایدر نیاز به محاسبات و طراحی دقیق دارد.
سازه ی زیرین این نوع نما میتواند از نوع ستونهای مربعی شکل یا مقاطع فولادی پیشرفته و خرپا باشند، این روش میتواند به صورت نماهای ایستاده (قائم) اجرا شود .
نمای اسپایدر خرپا اغلب از سازههای فولادی ساخته میشود، اما در این نوع نما میتوان از سازههای کابلی یا لولهای نیز بهره گرفت، در این صورت سازه در برابر فشارهای وارده مانند وزش باد، زلزله و عوامل طبیعی مقاومتر بوده و وزن بار مرده در این نوع نمای ترکیبی به دلیل استفاده کمتر از فولاد کم میشود و شعاع دید نیز بالاتر میرود.
نمای اسپایدر اسپیس فریم
با کمک این سازه میتوان فضاهایی با اشکال هندسی منظم ایجاد کرد که درکنار همدیگر به صورت متحد قرار میگیرند. این سازه شامل بخش هایی مجزا است که به وسیله ی گوی ، بست و قطعات جوشکاری شده به یکدیگر متصل می شوند و سازه ای را خلق میکنند که علاوه بر مقاومت بالا ظاهری مدرن را به همراه دارند. این سازه برای فضاهای مختلف ازجمله سقف اسکای لایت، غرفه های نمایشگاهی، پارکینگ ، سقف استخر و... کاربرد دارند. ترکیب این سازه ها با قطعات اسپایدر ، یک پوسته یکپارچه و بدون المان های اضافی را به همراه دارد.
اسپایدر کلمپ / ایکس
یکی از رایج ترین شکل های پنجه اسپایدر است. قطعات کلمپ به صورت گل میخ یا قطعه ای صلیبی شکل شیشه را درجای خود قرار میدهند و قطعات به شکل حروف انگلیسی ایکس یا اچ نیز توسط پیچ های جاسازی شده در شیشه ، به اسپایدر متصل می شوند.
قیمت نمای شیشه ای اسپایدر
نوع سازه ، چندجداره بودن و نوع شیشه ، برند و نوع اتصالات و یراق آلات و متراژ کار در قیمت شیشه تاثیرگذار است.
ابعاد شیشه های مورد استفاده در نمای اسپایدر
ابعاد شیشه ها بستگی به فضا دارد اما معمولا شیشه های جانبوسایزدارای قیمت بیشتری بوده و حدودا 30% به هزینه اجرای کل سازه اضافه می کند؛ با این حال شیشه هایی با ابعاد بزرگ سبب چشم انداز بهترو زیبایی فضا می گردد.
مزایای نمای اسپایدر شیشه ای
نمای شیشهای اسپایدر مزایایی دارد؛ که باعث میشود کارفرمایان و مهندسان طراح برای استفاده از این نوع نما در اجرای ساختمانهای مختلف بهره ببرند، این مزایا شامل:
- اتصالات و متریال مورد استفاده در این نما وزن کمی دارند و در نتیجه باعث وزن کم سازه میشوند.
- نمای اسپایدر به راحتی قابل اجرا است و سبک مدرن شیشه ای به حساب می آید.
- با استفاده از نماهای اسپایدر فضای داخلی ساختمان از نور طبیعی حداکثری بهره میشود.
- با بهرهگیری از شیشههای رفلکس و یو وی میتوان نور طبیعی را کنترل کرد
- این نوع از نما زیبایی چشمگیری دارد و در عین حال از مقاومت بالایی برخوردار است.
- امکان حرکت شیشه ها و ارتعاش یراق آلات، مقاومت این نما در برابر زلزله را افزایش میدهد.
- استفاده از ابعاد بزرگ شیشه و بدون ایجاد محدودیت در دید از دیگر مزایای این نما می باشد.
- ظرافت و طراحی سازه و یراقآلات مورد استفاده در این نما زیبایی کار را چند برابر کرده است.
- شیشه های نمای اسپایدر دارای درصد بالایی از عایق صوت و حرارت بوده و در عین حال مقاوم در برابر ضربه می باشند.
- سیستمهای زیرمجموعه این نما تنوع بسیاری دارند و این یکی از مهمترین دلایلی است که این نما در ساختمانهایی با نماهای مدرن تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
معایب نمای اسپایدر
نمای اسپایدر ایراداتی نیز دارد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود میکند ،از جمله معایب آن عبارتند از:
- اجرای این نوع نما در مقایسه با سیستمهای مشابه آن نیاز به محاسبات دقیق سازه و کنترل آن توسط مهندسین عمران دارد.
- قرار دادن بازشو در این نما کمی دشوار است و دیتیل خاصی دارد.
- آب بندی این نوع نما نیاز به کنترل تا پایان اجرا دارد.
عناصر تشکیل دهنده نمای اسپایدر
- شیشه از نوع سکوریت و لمینت
- شاسی های فلزی یا شیشه ای
- اتصالات فولادی ضدزنگ و استیل
- چسب سیلیکون آنتی باکتریال
- بست های اسپایدر شکل
در پایان
نوشتن کار جالبیه که از هزاران سال همراه ما بوده و کمک کرده تا همیشه به روز باشیم، ما در نووِل گلس Novel Glass | طراحی و اجرای انواع نرده شیشه ای، پارتیشن اداری و ... فضا رو به شکلی آماده کردیم تا شما بتوانید مطالب حوزه صنعت شیشه رو در اختیار داشته باشید.
نووِل گلس Novel Glass | طراحی و اجرای انواع نرده شیشه ای، پارتیشن اداری و ... با داشتن بهترین مشاورین و متخصصان در حوزه شیشه و آینه، بهترین خدمات را به تمامی عزیزانی که بالاترین سطح رضایتمندی را می خواهند ارائه می دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اجرا و خدمات نووِل گلس Novel Glass | طراحی و اجرای انواع نرده شیشه ای، پارتیشن اداری و ... هستید؛ با ما تماس بگیرید .
شما برای ارسال نظر باید اول وارد سایت شوید
ورود به سایت